Hjelp

Se på video  Se på video

Må jeg melde meg inn for å bruke Kadaza?

Nei.  Kadaza er gratis å bruke, og du behøver heller ikke å registrere deg. Vi vil at Kadaza skal være enklest mulig for deg å bruke. Ikke noe styr med innlogging, registrering og passord. Det vises heller ingen bannere på Kadaza.

Hvordan lager jeg min personlige Kadaza-startside?

Du kan tilpasse Kadaza etter dine egne ønsker på følgende måte: Klikk på «Tilpass» på åpningssiden. Da vil det vises et lite pennsymbol i det øverste høyre hjørnet i alle ruter. Når du klikker på pennsymbolet i en rute, vises det et nytt vindu hvor du kan skrive navnet på et annet nettsted. NB!: du skriver kun navnet og domenet, for eksempel nrk.no, og du klikker på «Søk». Da kan du velge den riktige lenken blant søkeresultatene. Du kan også plukke fra «50 på topp-listen» til høyre. Det er også mulig å dra og slippe rutene i den ønskede rekkefølgen. Du kan også endre bakgrunnen. Hvis du klikker på «Endre bakgrunn» (øverst til høyre), vises en ny ramme. Du klikker simpelthen på «Still inn» ved siden av bakgrunnsbildet som du liker, og deretter kan du lukke rammen igjen.

Hva er en startside?

En startside er nettstedet som du får opp på skjermen når du åpner nettleseren din. Du kan selv bestemme hva du vil ha som startside. Det er viktig å stille inn den rette startsiden, for det kan skape oversikt og gjøre livet enklere. Kadaza er ment å fungere som en startside for raskt og enkelt å kunne navigere til alle favorittnettstedene dine.

Hvordan stiller jeg inn Kadaza som min startside?

Klikk her

Velg en nettleser nedenfor, og følg fremgangsmåten på datamaskinen din. Hvis du ikke ser nettleseren din nedenfor, går du til hjelpedelen i nettleseren og ser etter informasjon om hvordan du endrer startsiden i nettleseren.

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

Edge

Tilbakestill startsiden din? Hvordan kan jeg fjerne Kadaza som hjemmeside?

Kadaza endrer ikke startsideinnstillingene dine uten tillatelse fra deg. Velg en nettleser ovenfor, og følg deretter fremgangsmåten for å bytte ut Kadaza med nettstedet du vil ha som startside.

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

Edge

Slett eller deaktiver apper på Android-enheter?

Du kan avinstallere apper du har installert på enheten din. Google Play Hjelp

Er Kadaza gratis?

Kadaza er gratis å bruke, og du behøver heller ikke å registrere deg. Med Kadaza som startside sparer du tid, og du oppnår oversikt og brukerkomfort på nettet. Designen og bruken sørger for at navigering på nettet blir enklere og mer behagelig.  Det vises heller ingen bannere på Kadaza.

Min personlige startside er borte når jeg starter opp min datamaskin eller Kadaza på nytt. Hvordan er dette mulig?

For å lage din egen startside, må Kadaza kunne lagre informasjonskapsler (cookies) på datamaskinen din. Alle endringene som du gjør i Kadaza vil bli lagret i disse informasjonskapslene. Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon om endringene dine. Disse informasjonskapslene blir sannsynligvis ikke lagret, eller datamaskinen din sletter dem automatisk når du lukker nettleseren din. Kontroller innstillinger i nettleseren din. Hvis du bruker et opprenskningsprogram som Ccleaner, sørg da for at Kadaza er innstilt som et unntak i programvareinnstillingene.

Hvis jeg klikker på en logo, åpnes det et nytt vindu. Hvordan kan jeg sørge for at lenken åpnes i det samme vinduet?

Klikk på «preferanser» på åpningssiden, og juster innstillingene.

Jeg vil stille inn en annen standard søkemotor i søkeboksen. Er det mulig?

Ja, klikk på «preferanser» på åpningssiden, og juster innstillingene.

Kan jeg lagre den personlige startsiden som jeg har laget?

Ja, klikk på «Del» på åpningssiden. Da vises det en direkte lenke til din personlige startside. Denne lenken inneholder altså din personlige startside. Denne lenken kan du bokmerke eller lagre i nettleseren din.

__________________________________________________________________________________

Del erfaringene, kommentarene og forslagene dine med oss: Klikk her.

      International  Videos