Om KadazaKontakt ossHjelpUtvelgelsesprosedyreNettredaktørerMisjonMobilTilføye nettstedKadaza-nettverk


Hjelp


 

Hva er Kadaza?

Kadaza, den visuelle startsiden, viser kun de beste og de mest populære nettstedene innenfor diverse kategorier. Med Kadaza får du raskt oversikt over alle favorittnettstedene dine, og du vil også oppdage nye steder på nettet. Kadaza er ment å fungere som en startside for raskt og enkelt å kunne navigere til alle favorittnettstedene dine. Det er også mulig å tilpasse Kadaza til dine egne preferanser. Nettstedet består av ruter med logoer som kan tilpasses. En leser av VG kan bytte ut logoen for Aftenposten med logoen for VG. Det er veldig enkelt, og logoer kan flyttes rundt ved å dra og slippe dem. Det er også mulig å tilpasse Kadaza med farger, mønstre og illustrasjoner for å få en enda mer personlig startside. Kadaza er gratis å bruke, og du behøver heller ikke å registrere deg. Med Kadaza som startside sparer du tid, og du oppnår oversikt og brukerkomfort på nettet. Designen og bruken sørger for at navigering på nettet blir enklere og mer behagelig.

 


 

Hvorfor og når har Kadaza blitt opprettet?

Den første versjonen av Kadaza ble introdusert i 2008. Etter den vellykkede lanseringen av Kadaza i flere land kom det mange begeistrede henvendelser fra hele verden. Dette har ført til et verdensomspennende nettverk av Kadaza-tilhengere som bidrar til utvelgelsen og oversettelsen av innholdet på Kadaza. Kadaza finnes nå i flere titalls land, og hvert Kadaza-nettsted er fullstendig tilpasset det enkelte land, både hva angår språket, innholdet og domenenavnet. Kadaza-nettverket består allerede av tusenvis av kategorier, og er under stadig utvidelse. Flere internasjonale versjoner er nå under utvikling.

Kun en brøkdel av de millioner av nettsteder som finnes på nettet blir brukt intensivt. Det er kun disse nettstedene Kadaza viser, slik at man får oversikt. Vi blir møtt av et overveldende tilbud av nettsteder, og hver dag lanseres det nye nettsteder. Vi mener at noen bør ta på seg å presentere en enkel oversikt over kun de mest populære kildene på nettet. Vår visuelle plattform bringer brukerne ikke bare raskt til favorittnettstedene sine, men presenterer dem også for nye og fremadstormende nettsteder om mange ulike emner. Vi analyserer kontinuerlig alle lokale trender, markedsundersøkelser og nettstedrangeringer. Alle disse digitale dataene tolkes av vårt ekspertteam og brukes til å fatte velfunderte beslutninger. På denne måten tilbyr vi brukerne et filtret, visuelt utdrag av alt som finnes på nettet. Vi har faktisk tiltro til menneskelige redigeringsferdigheter fremfor maskinell eller programvarestyrt redigering. Vårt formål er å gjøre Kadaza til gullstandarden innen søking etter de mest populære nettstedene på internett.

 


 

Må jeg melde meg inn for å bruke Kadaza?

Nei. Kadaza er gratis å bruke, og du behøver heller ikke å registrere deg. Vi vil at Kadaza skal være enklest mulig for deg å bruke. Ikke noe styr med innlogging, registrering og passord. Det vises heller ingen bannere på Kadaza.

 


 

Hvordan lager jeg min personlige Kadaza-startside?

Du kan tilpasse Kadaza etter dine egne ønsker på følgende måte: Klikk på «Tilpass»  på åpningssiden. Da vil det vises et lite pennsymbol i det øverste høyre hjørnet i alle ruter. Når du klikker på pennsymbolet i en rute, vises det et nytt vindu hvor du kan skrive navnet på et annet nettsted. NB!: du skriver kun navnet og domenet, for eksempel nrk.no, og du klikker på «Søk». Da kan du velge den riktige lenken blant søkeresultatene. Du kan også plukke fra «50 på topp-listen» til høyre. Det er også mulig å dra og slippe rutene i den ønskede rekkefølgen. Du kan også endre bakgrunnen. Hvis du klikker på «Endre bakgrunn» (øverst til høyre), vises en ny ramme. Du klikker simpelthen på «Still inn» ved siden av bakgrunnsbildet som du liker, og deretter kan du lukke rammen igjen.

 


 

Hva er en startside?

En startside er nettstedet som du får opp på skjermen når du åpner nettleseren din. Du kan selv bestemme hva du vil ha som startside. Det er viktig å stille inn den rette startsiden, for det kan skape oversikt og gjøre livet enklere. Kadaza er ment å fungere som en startside for raskt og enkelt å kunne navigere til alle favorittnettstedene dine.

 


 

Hvordan stiller jeg inn Kadaza som min startside?

Klikk her

Velg en nettleser nedenfor, og følg fremgangsmåten på datamaskinen din. Hvis du ikke ser nettleseren din nedenfor, går du til hjelpedelen i nettleseren og ser etter informasjon om hvordan du endrer startsiden i nettleseren.

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

Edge

 


 

Tilbakestill startsiden din? Hvordan kan jeg fjerne Kadaza som hjemmeside?

Velg en nettleser og følg trinnene for å erstatte Kadaza med nettstedet du vil bruke som startside.

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

Edge

 

Fjern Chrome-utvidelsen

Med utvidelsen for Google Chrome kan du angi Kadaza som startside i Chrome enda raskere og enklere. Du kan alltid fjerne utvidelsen hvis du vil. Ta en titt på Google Chromes støtteside for mer informasjon. Du kan også enkelt gå til utvidelsens side i Chrome Web Store og klikke på "Fjern".

 

 


 

Slett eller deaktiver apper på Android-enheter?

Du kan avinstallere apper du har installert på enheten din. Google Play Hjelp

 


 

Er Kadaza gratis?

Kadaza er gratis å bruke, og du behøver heller ikke å registrere deg. Med Kadaza som startside sparer du tid, og du oppnår oversikt og brukerkomfort på nettet. Designen og bruken sørger for at navigering på nettet blir enklere og mer behagelig.  Det vises heller ingen bannere på Kadaza.

 


 

Min personlige startside er borte når jeg starter opp min datamaskin eller Kadaza på nytt. Hvordan er dette mulig?

For å lage din egen startside, må Kadaza kunne lagre informasjonskapsler (cookies) på datamaskinen din. Alle endringene som du gjør i Kadaza vil bli lagret i disse informasjonskapslene. Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon om endringene dine. Disse informasjonskapslene blir sannsynligvis ikke lagret, eller datamaskinen din sletter dem automatisk når du lukker nettleseren din. Kontroller innstillinger i nettleseren din. Hvis du bruker et opprenskningsprogram som Ccleaner, sørg da for at Kadaza er innstilt som et unntak i programvareinnstillingene.

 


 

Jeg vil stille inn en annen standard søkemotor i søkeboksen. Er det mulig?

Ja, klikk på «preferanser» på åpningssiden, og juster innstillingene.

 


 

Kan jeg lagre den personlige startsiden som jeg har laget?

Ja, klikk på «Del»  på åpningssiden. Da vises det en direkte lenke til din personlige startside. Denne lenken inneholder altså din personlige startside. Denne lenken kan du bokmerke eller lagre i nettleseren din.

 

 


Del erfaringene, kommentarene og forslagene dine med oss: Klikk her.


► Tilbake til åpningssiden

► Kontakt oss

► Utvelgelsesprosedyre

► Hjelp

► Nettredaktører


→   Still inn som startside

→   Alfabetisk liste over alle Kadaza-sider

→   Internasjonal


yes  Bli Kadaza-fan på Facebook